natuur en sport

natuur

wandelen in de Sibillini
wandelen in de Sibillini

Le Marche is een gebied met heel veel mogelijkheden. Aan de ene kant is er de kust en aan de andere kant de bergen, met daartussen een prachtig heuvelland. Elk gebied heeft zijn eigen charme.

 

Er zijn een aantal natuurparken in de Marche, waaronder de Monte di Sibillini (zie foto) Klik op de link en daarna op de Marche op het kaartje links boven. Dit levert een helder overzicht op van de natuurparken in de Marche'

 

De kust onder Ancona (natuurpark Conero) is de mooiste kust, met badplaatsen als: Sirolo, Numana etc.

 

Bij Frasassi zijn prachtige druipsteengrotten , waarover ik laatst las dat ze de grootste van Europa zijn.

 

Ook in de directe omgeving van Camerino is mooie natuur te ontdekken. In het voorjaar overal wilde bloemen en in het najaar de prachtige herfstkleuren. En velden zonnebloemen in de zomer.

De Apennijnen tegenover ons huis zijn prachtig om doorheen te rijden of te wandelen.

 

Hieronder meer mogelijkheden voor sportieve activiteiten

wandelen

andere kant van de Monte Lago
andere kant van de Monte Lago

Direct vanuit huis zijn leuke wandelingen te maken. De grootste steilte staat je te wachten als je op de terugweg het huis weer wilt bereiken (18%). Wij zetten de auto nog wel eens onderaan de helling om ons de laatste klim te besparen. Er is een goede kaart van de omgeving te koop. (Kompass nr. 665; Assisi-Camerino).


Eerst een stukje met de auto, dan kun je op de `piano del lago` aan de overkant van het dal wandelen. Dit is een hoogvlakte op ongeveer 1000 meter. Deze vlakte leent zich goed voor een wandeling. Over de hoogvlakte heen, afdalend naar het dal van Sefro en Pioraco kun je genieten van mooie vergezichten (zie foto). Let wel op het weer, want de regenbuien komen altijd uit die hoek. Wij zijn daar een keer overvallen door een enorme bui, die vrij snel in hagel veranderde.

 

Ook in de monte di Sibillini zijn hoogvlaktes. De piano bij Castellúccio / Norcia is beroemd om de prachtige bloemenzee in het voorjaar.


Versta je onder wandelen, het maken van dagtochten met flinke hoogteverschillen, dan kunt je je hart ophalen in de Sibillini. Er is een boekje in huis waar een trekking van negen dagen door de Sibillini wordt beschreven (GR route). Wij hebben daar inmiddels een aantal dagtochten of delen ervan gelopen. Dat biedt kansen voor de vervente bergwandelaars.

fietsen en mountainbiken

in de directe omgeving
in de directe omgeving

Van de Apennijnen naar de kust is een relatief korte afstand. Het water uit de bergen veroorzaakt veel stroompjes en rivieren waardoor de dalen zijn ontstaan. Gewoon fietsen is redelijk goed te doen wanneer je het dal volgt. Ook zijn de hoogvlaktes groot genoeg om een deel fietsend te ontdekken.

Uiteraard zijn er voor de echte sportievelingen allerlei mogelijkheden om te mountainbiken. Mountainbikes zijn hier en daar te huur, hoewel deze handel nog niet echt floreert. Direct vanuit het huis zijn mooie tochten te maken.

voor de kleintjes

In de tuin staat een schommel voor direct sportief kinderplezier. Er is een kinderbadje aanwezig en een bak zand.

 

Geef je kind een bal en je komt zelf ook aan de nodige beweging. Het terrein is nu eenmaal niet recht en een bal rolt zo lekker naar beneden, de helling af.

zwemmen

De kust onder Ancona
De kust onder Ancona

Wil je zwemmen dan kan dit in het plaatselijke zwembad, op 500 meter afstand van het huis, onder aan de helling. Er is een ruim binnenbad voor het trekken van baantjes en buiten een pierenbad en een buitenbad.


Op een kwartier afstand rijden zijn twee stuwmeren met strandjes: `il lago di Caccamo`en `il lago di Polverina`. Iets verder rijden is in de Monte di Sibillini een stuwmeer bij Fiastra, waar ook gezeild wordt.


En voor de echte zee liefhebbers is de kust ook te bereiken. Na 60 minuten rijden ben je aan de kust bij Porto Recanati. Boven Porto Recanati, net onder Ancona is il parco naturale di Conero, een rotsachtige kust met prachtige baaien (zie foto).

 

De dichtstbijzijnde kust, vanuit Camerino 45 minuten rijden over de snelweg, vind je bij Civitanova. Daar zijn veel publieke stukken zandstrand. Dit in tegenstelling tot het noordelijke deel, waar elk stukje kust in beslag wordt genomen door de horeca en de bijbehorende ligstoelenparade. Het is maar wat je wilt.

tennis

In het sportcomplex, bij het zwembad (onder aan de helling) is een tennishal. We hebben ons laten vertellen dat het mogelijk is daar een balletje te slaan.

golf

Tot nu toe zijn wij 1 golfbaan op het spoor gekomen. Deze is gelegen onder Ancona, bij Sirolo.