cultuur

historische plaatsen in Le Marche

San Nicola in Tolentino
San Nicola in Tolentino

Een aantal interressante steden zijn: San Severino, Tolentino, Fabriano en wat verder weg bijv.: Gubbio, Urbino, Ascoli Piceno, Ancona, Loreto, Assisi, Perugia, Spoleto. Er staan foto´s van deze plaatsen op deze site bij: foto´s / omgeving.

De laatste drie liggen in de regio Umbrie. De grens tussen Le Marche en Umbrie loopt dwars door de Apennijnen. Ancona is een uur rijden, Assisi ook.

In het huis ligt een mand met allerlei foldermateriaal over allerlei plaatsen en bezienswaardigheden. We hopen dat deze mand door de bezoekers wordt geraadpleegd en wordt aangevuld en uitgebreid.

 

Maar:... sla alle prachtige kleine dorpjes en stadjes in de directe omgeving niet over.

theater en concerten

Macerata
De Arena Sferisterio van Macerata (de hoofdstad van de provincie waaronder Camerino valt) is in juli en augustus het toneel van opera- en andere muziekmanifestaties. 

Pesaro
In augustus wordt in Pesaro het Rossini Opera festival georganiseerd. Rossini is hier geboren
In september is er een internationaal nieuwe-filmfestival.

tentoonstellingen

Er worden regelmatig in (de omgeving van) Camerino tentoonstellingen georganiseerd. Omdat dit meestal om tijdelijke tentoonstellingen gaat staan deze niet op de site vermeld. Bij de VVV kunnen ze daar alles over vertellen.

taalcursussen

In Recanati, worden taalcursussen gegeven voor buitenlanders. Deze cursussen worden gegeven vanuit het engels. Voor meer informatie kunt u naar de site van de scuola Dante Alighieri.