reizen met eigen auto

reizen met eigen auto

De afstand van Amsterdam naar Camerino is 1550 km. 

Een betrekkelijk rustige route door Duitsland is over Arnhem, Venlo, langs de Links Rheinische autobahn naar Karlsruhe. Daar moet je beslissen of je door de Gotthard tunnel (Zwitserland) gaat of over de Fernpas en de Brennerpas (oostenrijk).

Voor beide routes is een overnachting aan te raden. 

 

Je kunt ook beslissen er drie dagen over te doen en zodoende een of meer van de prachtige steden te bezoeken, zoals Milaan, Parma, Bologna, Mantova, Ravenna etc.  Dat is zeker de moeite waard.

Zo hebben wij een keer een stop gemaakt in Mantova en logeerden in een hotel op het centrale plein.

Heen en terug met openbaar vervoer

Je kunt behalve met de auto naar Italie ook met het vliegtuig en vervolgens met een huurauto.

Afhankelijk van je woonplaats kun je vanaf Nederland of Duitsland vertrekken.

Rechtstreeks naar Ancona(1 uur rijden naar Camerino) kan alleen vanuit Weeze (Ryanair).

Andere maatschappijen vliegen op Bologna (3uur rijden), Rimini (2 uur), Rome (3 uur).

openbaar vervoer in de omgeving

Vanaf de weg bij de woning kun je met het plaatselijke busje naar het busstation, vanwaar bussen vertrekken naar allerlei richtingen. Ook naar het station in Castelraimondo. Vanaf Castelraimondo kun je o.a. met de bus of trein naar Fabriano. Van Fabriano brengt de trein je in minder dan 3 uur naar Rome en in 1 uur naar Ancona.

 

Met de auto is het aan te raden naar Foligno (30 min) te rijden, om daar dezelfde trein naar Rome te nemen maar een paar haltes dichter bij Rome. In het gastenboek is deze route uitgebreid door gasten beschreven.

Het reizen met de trein is, in tegenstelling tot in Nederland, erg goedkoop.

ligging van het huis

ligging van het huis

De routebeschrijving wordt toegemaild na boeking. Het huis ligt net buiten de bebouwde kom van Camerino, op 430 meter hoogte. Met het zicht op de Apennijnen en omgeven door landerijen met wisselteelt, soms zonnebloemen, soms tarwe etc., biedt het huis een vrij en fraai uitzicht en veel privacy.

 

De dichtstbijzijnde supermarkt is drie minuten rijden. Ondanks de korte afstanden is voor ons een auto noodzakelijk vanwege de hoogteverschillen. Het sportcomplex van de universiteit en van de gemeente Camerino ligt onderaan onze helling. Daar kan gebruik van worden gemaakt, er is een openbaar zwembad en er zijn tennisbanen.

 

Bij onze beide buren kunt u heerlijk eten. De buurvrouw rechts van ons (10 min lopen) heeft een Agriturismo Le Cortine. De zoon kookt er de plaatselijke gerechten.

Onze overbuurman (overkant van het dal) bevindt zich op 20 minuten lopen, maar vanwege de 18% helling pakken we meestal de auto. Dit is een hotel /ristorante met een verfijndere keuken. Wel de producten uit de streek maar verwerkt in een modern jasje.

 

Uitgebreide informatie over alles wat je tot nut kan zijn staat in het gastenboek welke voor je klaar ligt in het huis.