route en reismogelijkheden

heen en terug met de auto

zicht op Mantova
zicht op Mantova

De afstand van Amsterdam naar Camerino is 1550 km. Een rustige route door Duitsland is over Arnhem, Venlo langs de Links Rheinische Autobahn naar Karlsruhe. Daar moet je beslissen of je door de Gotthard tunnel gaat (Zwitserland) of over de Fernpas en de Brennerpas (Oostenrijk). Voor beide routes is een overnachting aan te raden.

Je kunt ook beslissen er drie dagen over te doen en zodoende een of meer van de prachtige steden te bezoeken, zoals Milaan, Parma, Bologna, Mantova, Ravenna etc.. Dat is zeker de moeite waard. Zo hebben wij een keer een stop gemaakt in Mantova (zie foto) en logeerden in een hotel op het centrale plein.

heen en terug met openbaar vervoer

kleinkinderen op het vliegveld
kleinkinderen op het vliegveld

Je kunt behalve met de auto naar Italie ook met het vliegtuig en vervolgens met een huurauto of met de trein. Afhankelijk van je woonplaats kun je vanuit Nederland of Duitsland vertrekken.

Via Ryanair kun je vanaf luchthaven Weeze (Duitsland, valt onder luchthaven Dusseldorf) net over de grens onder Nijmegen direct en het goedkoopst op Ancona vliegen en daar een auto huren. Dan is het nog ruim een uur rijden naar Camerino.

 

Er zijn natuurlijk meer manieren om er te komen, maar dit is de enige vliegreis naar Ancona die wij gevonden hebben, zonder overstappen. Er gaan in de zomer vluchten naar Rimini (2 uur rijden naar Camerino), Bologna (3 uur rijden) en Pescara (1,5 uur). Ook vliegen op Rome is een mogelijkheid (3 uur).

openbaar vervoer in de omgeving

Vanaf de weg bij de woning kun je met het plaatselijk busje naar het busstation, vanwaar er bussen vertrekken naar allerlei richtingen. Ook naar Castelraimondo, naar het station. Vanaf Castelraimondo kun je o.a. met de bus of met de trein naar Fabriano.

 

Van Fabriano brengt de trein je in minder dan 3 uur naar Rome en 1 uur naar Ancona. Uiteraard kun je ook met de auto naar Fabriano (30 minuten) voor een dagje Rome. Wanneer je de trein van 7.04 kunt halen sta je om 9.30 uur in het centrum van Roma, voor weinig geld. (eurostar).

 

Met de auto is het aan te raden naar Foligno te rijden (1 uur). Daar pak je dezelfde trein, maar dan een paar haltes verder. In het gastenboek is deze route uitgebreid door gasten beschreven.

 

Het treinreizen is, in tegenstelling tot Nederland, in Italie erg goedkoop.

ligging van het huis

het prachtige uitzicht
het prachtige uitzicht

De routebeschrijving wordt toegemaild na boeking. Het huis ligt net buiten de bebouwde kom van Camerino, op 430 m. hoogte.

Met het zicht op de Apennijnen en omgeven door landerijen met wisselteelt. soms zonnebloemen, soms tarwe etc., biedt het huis een vrij en fraai uitzicht en veel privacy.

 

De dichtsbijzijnde supermarkt is 3 minuten rijden. Ondanks de korte afstanden is voor ons een auto noodzakelijk, vanwege de hoogteverschillen.
Het sportcomplex van de Universiteit en van de gemeente Camerino ligt onderaan onze helling. Daar kan gebruik van worden gemaakt, er is een openbaar zwembad en er zijn tennisbanen.

Bij onze beide buren kunt u heerlijk eten. De buurvrouw rechts van ons (10 min lopen) heeft een agriturismo. De zoon kookt er de plaatselijke keuken.

Onze overbuurman bevindt zich op 20 minuten lopen, maar vanwege de 18% helling pakken we meestal de auto. Dit is een hotel/ristorante met een verfijndere keuken. Wel de producten uit de streek, maar meer verwerkt in een modern jasje.

 

Uitgebreide informatie over alles wat u tot nut kan zijn, staat in een gastenboek, welke voor u klaar ligt.